Utmaning 54- Det ingen vet

Det ingen vet är hur illa nobelpristagaren tycker om sitt arbete.
Han hyllas för det, utfrågas kring det, står inför det varje dag men hatar det som en blåmålad clown hatar regnet.

Det går bra på semestern då kan hans bild av sitt arbete nästan likna sig vid hans elevers dyrkan. Han kan nästan tro på det han läser i vissa tidningar där porträtt och sammanfattningar allt som oftast dyker upp och nämner hans namn. Han kan också ledas in i att tro på det hans vänner säger när de gapande av beundran bjuder på en middag någon enstaka gång. Han trivs med den sidan av saker men hatar den praktiska verklighetens ogina skugga.

Den aktuella platsen verkar ändå lite glamorös när man stiger in i den ståtliga porten men innanför luktar det skolmatsal.
Ljuset i hans arbetsrum faller inte riktigt in alls utan verkar mest stelt belysa det rörigaste hörnet där alla gamla orättade prov ligger med flugor och damm föds.

Nobelpriset ligger tryggt hemma i köksskåpet, under paket av kex och tonfisk. nästan så han glömt det men ändå inte, han saknade förmågan att glömma .

Se där står han i fönstret och ser efter bättre tider men finner bara en soptunna halvfull och en torr ek stubbe, helt full av hundbajs.

Det ingen vet är att han själv fyllt den.


7 kommentarer:

Unknown sa...

guuuud.... huvudet på spiken!!
vem har du intervjuat!!??

Anonym sa...

Bra skrivet :) Tack för kommentaren om min.

Margareta sa...

"som en blåmålad clown hatar regnet", gillar!!
Ja tänk att även den mest framstående har en baksida....coolt!

marmoria sa...

Oooh! Jättebäst! Jag gillar nobelpriset i köksskåpet, under paket av kex och tonfisk... och slutet. Och början och mitten.

Lillemor sa...

Haha, kanonbra som vanligt. jag gissar på josé saramago eller arvid carlsson! "hatar det som en blåmålad clown hatar regnet", så jävla bäst!

liselotte sa...

En kanontext Känns som om du tar ut svängarna och bara glider med i ordflødet. Gillar också meningen med clownen. Tack för fina texter och dina kommentarer till mig

Chranna sa...

"den praktiska verklighetens ogina skugga."

Underbart. Jättefint och nära. Så bra, helt enkelt (har slut på ord, de gick åt på jobbet idag..)