Utmaning 132-På kontoret

Skriv om något du (eller din huvudperson) skulle vilja lära sig.

Ellen Dilling tror inte att hon har något mer att lära av sin arbetskamrater.Hon ska vara med på en planeringsdag och vet redan agendan då hon smygkikat i chefens kalender, bara för att den låg där. Så hon vet att en av den dagens punkter är att lista vad man önskar lära sig mer om .

Ellen sitter på sin röda pilatesboll och funderar. Måste komma på något bra att ta upp . Ingen kan förståss ta att hon redan kan allt hon behöver kunna. Egentligen skulle de ju fråga henne vad hon kan lära ut. Elen suger på en av hårtestarna och småler.

De som ser henne i hörnet vid vattenkylaren ser bara det blonda hårsvallet och den breda rumpan. Ellen satt alltid där när resten av arbetsgrupppen fikade i kökshörnan. Hon hade sin "vattendiet"sa hon bestämt om någon frågade. Det var väldigt viktigt för henne att hålla sig till den. De som såg henne såg aldrig att hon drack något vatten men det kunde inte sägas rakt ut. Högen med Måbra och häntExtra låg på bordet brevid. Ellen var avdelningens friskvårdsombud och stolt över det. Rykten gick att hon hade förhandlat fram dessa tidningar som ett friskvårdsförmån vid sin löneförhandling. Ingen visste sanningen .

Assistenten Carina Benson sysslade med annat vid kopiatorn. Hon tänkte på planeringsdagen av helt andra skäl. Urban skulle ju med och hon hoppades att de hamnade i samma grupp. Hans hela namn var Urban Stjärna ch det var han på många sätt. Han var fräknig och hon hade kommit på den allra bästa komplimanger för honom så han skulle lägga märke till henne. Hon skulle utbrista , när de satt tillsammans tex vid kaffepausen eller vid en gruppövning att hans händer verkade beströdda med guld. Det var ovanligt vackert sagt tyckte Carina själv.

Vanja Winka stod i dörren och såg på Carina och Ellen. Resten av kontorslandskapet var tomt. Folk flydde den när de inte var tvungna att vistas där. Alla ljud ekade och man var alltid synlig.
Vanja hade arbetat för att alla skulle sitta i samma rum och hade länge varit övertygad av att denna "amerikanska lösning" skulle var det bästa men nu ångrade hon sig. Stressen att hålla upp det postitiva kostade henne ett elakt magsår och nu hade hon sökt ett annat jobb.

Efter planeringsdagen skulle hon berätta för alla och enhetschefen kunde börja söka efter en efterträdare. Hon hade gjort sitt och kunde inte visa den svaga sidan av att ändra sig.

Nej det var fel, hon ville bara inte visa att hon ändrat sig.
Det var en ledarskapsgrej.

2 kommentarer:

malix sa...

spännande jag skulle vilja varit med på planeringsdagen det hade varit en spännande dag tänk att vara en fluga denna dag och kunna helt öppet titta på dessa spännande människor.

Cattis sa...

Fint berättat som vanligt av dig. Jag vill med veta mera.....

Cattis