Utmaning 78

Bild:

Det var en sådan där sommarkväll man aldrig glömmer. Rikke drack teet utan att känna vilken smak det var fokuserad på det milda ljuset som la sig över ängen framför henne. Adam hade tagit bilen och kört iväg.
Hon hade knappt hunnit fatta att det skedde. De hade talat om det i timmar morgonen innan och hon trodde det var överspelat och att han tagit beslutet. Nu undrade hon varför hon satt kvar och väntade. Den vackra klänningen stramade väntat i armhålorna som för att hålla med. Hon skulle ha lagt ut den lite till eller kantat med något streatchigare tyg. In i det sista hade hon suttit med nål och tråd.

Så går en dag från mitt liv tänkte Rikke. och mannen som skulle leva med henne i detta nya liv var på jakt efter en annan kvinna. Hon satt här med bröllopskaka och te och alla gästerna stod ute i trädgården och visste inget mer än att brölllopet skjutits på.

Rikke hade först tyckt det var det mest logiska att han bara måste far iväg och tala med Annki. Han hade varit helt zonkad sen i morse och såg stel och trött ut.
Vad har hänt? frågade hon. Adam hade inte svarat först sen kom det fram att hans ex hade mailat och han hade blivit så störd av det så han började få kalla fötter.
Du måste skämta sa Rikke. kalla fötter idag, efter allt vi gått igenom tillsammans tills vi beslutade oss för bröllop.
Ja , han såg skamsen och tvivlande och så sorgsen ut att jag backade.Det var han som tjatade sig till att vi skulle gifta oss när jag tyckte att vi hade det bra ändå. Det var han som planerat och ordnat med allt inför denna händelse. Det skulle bli en stor sak i våra familjer. och nu var det så gått som inställt.

Rikke hade fått läsa mailet från Annki och kunde inte alls se något särskilt som skulle skaka om hans liv på detta sätt och han ville inget säga. Han bara bar det i sig fram till de kom fram til kyrkan och sedan kunde han inte hålla sig längre. Hans panna var rynkad och svettig. Han bad henne vänta, lita på mig sen tog han bilnycklarna och sprang ut till bilen.

Rikke drack sakta upp det kalla teet och gick ut i trädgården. På en bänk vid parkeringen låg hans bröstbukett. Liljekonvaljerna såg underligt sköra ut i kvällssolen. bortkastade. under dem låg hans nyckelknippa till deras gemensamma hus.

3 kommentarer:

Cecilia Sahlström sa...

Oj vilken bra historia. Tät och grym på något sätt. Jag kan riktigt se det hela framför mig. Bilden av Rikke, framför allt växer fram med texten! Var är du förresten? Hoppas att allt är väl med dig! Cissi

Cecilia Sahlström sa...

Nu såg jag, du hade skrivit denna uppgift idag. Och du har haft ett avbrott. Då så, då är allt i sin ordning:=) Cissi igen

liselotte sa...

Jätte fin text. Vad roligt att få läsa dina fantastiska texter igen. Du är saknad