Utmaning 64-Sitta fast


Att sitta fast.

Ellen satt bilen och svor. Udo och Amaryllis skulle stå vid biografen och vänta. Det spöregnade och det var lika så bra. Man såg knappt framför sig.
Bilkön verkar totalt stillastående men det fanns inget som Ellen kunde göra. musik.. nej bara dåliga poplåtar och P1dravel. ingen tidning att bläddra i. Tystnad.
Ellen viste att det borde vara ett ypperligt tillfälle att meditera eller koppla av. Hennes läkare på stressmottagningen rådde henne att ta tid för sådant men nu när hon fått en gratis tid så ville hon inte.
Det hela kändes som hon satt fast i tiden. Det förflutna som gestaltat sig i att hon skulle träffa exet och hans dotter ikväll. Det kändes allt mer kvavt i bilen, det immade. Ellen tyckte de andra bilarna verkade komma allt närmre. någon tutade därute.

Ellen somnade till en stund och vaknade till i en mörk bil. på grund av imman hon skapat såg hon inte ens om det var några bilar kvar därute.
i kön.
Allt var stilla, hon kunde nästan inte röra sig.
Ellen var fast.

4 kommentarer:

Miss G sa...

fint men lite hemskt. vackra namn - udo och amaryllis. skapar fin stämning.

Moster Ma sa...

Förtätad stämning och tänkvärt.
Tack för denna "fina"

Lillemor sa...

Engelsk skräck - snart kommer triffiderna eller dom besmittade, och hon är fast i sin immiga bil. Håller med G, fantastiska namn -Udo och Amaryllis - tysk 30-talskabaré, DU gör verkligen film!
Klapp till Humla&katterna.

liselotte sa...

Hålla med de andra. Du beskriver kanon bra miljön i dagens samhälle och så kryddar du med din personliga stil för att få fram ditt budskap. Bra gjort