Utmaning 27-Reality skam

Skriv om någon som har anledning att skämmas.

Skam

Våra kameror följer hennes liv dessa dagar. Som en överraskning som en förberedelse inför en uppgift hon varit tvungen att tacka ja till. Men ännu vet hon inget.
Vi följer henne och hon anar inget. Detta är första dagen.Ser på henne men hon ser ej oss. Häng med.
Hon går gatan fram i sommarkvällen. På väg hem efter jobbet går hon en omväg av någon anledning vi inte vet. Hon kanske vill se in alla skyltfönster eller så söker hon efter något. Men vi vet inte, vi observerar. Hon stannar ibland och verkar försjunka i något.
Längre fram ser vi hur hon stannar fram för en sybehörsaffär. Inget syfte alls, inga extrapris eller utmärkande marknadsföring att notera. Tycker vi.
Vi ser plötsligt att hon ser på sig själv. Speglar sig, bara kort för att se vidare på symaskinerna. Tycker vi.
Stegen verkar tyngre nu men snart är hon hemma. Kamerorna är placerade så hon kan ses i trapphuset och in i lägenheten. Väl inne i hallen släpper hon väska ,mobil och kofta rakt ner på golvet. Hon går och kissar, det strilar och hon biter sig i läppen. Det var bråttom.
Sen sparkar hon av sig byxor och trosor och slår en stor grön handduk omkring sig. Hon går in i köket och sätter sig vid bordet.
Där blir hon kvar. Ansiktet är stilla. Hon plockar upp en stor handspegel och tittar rakt in i den. Den är en blick som skrämmer. Den var vi inte beredd på. Den speglas ut mot oss. Torra ögon kall blick. Näsa rynkas som hon kände en dålig lukt. Överläppen höjs som av förakt. En obarmhärtig intimitet breder ut sig framför oss. Vi ser att hon skäms .
Vi ser och vi väntar.Inget händer. Tycker vi.

Inga kommentarer: