Utmaning 208-Det är ett oförklarligt förvinnande!!!!

Skriv om ett oförklarligt försvinnande.

Hon sågs sist i sin fullpackade ford Ka modell 02. Det är vinröd och har regnumren drt123. Hennes mamma hade fått information om att hon hyrt en stuga längs uppsala kust och över facebook fanns flertalet men ganska tunna ledtrådar för den som kunde tyda dem.
Den fd simmaren och gode vännen kunde ha mer att säga men hon går inte att få tag i för tillfället.Mobilen var avstängd. Fanns det en connection?

Jakten fortsätter. Polis och medborgare i Tierp spanar. Bilen har synts till i Skärplinge på en rastplats men när polis kom till platsen syntes bara ett par bajspåsar i lila och en fantaflaska kvarlämnad. Var det en ledtråd? Var det ett meddelande , ett rop på hjälp?

I Tvsoffan spekulerade man om det kunde vara en kidnappning eftersom
kvinnan nyligen fått en stor utbetalning av skatteåterbäring och lön. Kollegor från hennes arbete nickade igenkännande och fler av de äldre kvinnorna hon jobbade med grät öppet. ¨

Viktor som beskrev sig som hennes chef och höll ett långt tal om hennes vackra glittriga leende och modiga hjärta som säkert skulle visa henne vägen hem igen. Kvinnan hade varit ovanligt serviceinriktad och pedagogisk så hälften kunde vara nog sa Anki på vaktmästeriet. Till och med när hon klagade på postutdelningen gjorde hon det så man kändes sig sedd och uppskattad.

Efter tio timmar ankom Lars Winnerbäck och TomasWij Andersson till stu
dion och hade gripna av situationen skrivit en visa till hennes ära. De plockade fram sina gitarreroch berörde nästan hela Sverige.

Ulla K Holm ringde polisen och uppgav att hon troligen sett kvinnan. Den vinröda lilla bilen hade dykt upp på deras gårdsplan, kört en runda runt flaggstången,
stannat bakom knuten och sedan plötligt rivstartat och kört sin väg. Ulla och hennes kusin sprang ut på gården för att stoppa henne med mobilen i högsta hugg men såg bara att någon stulit tre stora backar med källvatten. Vad kunde detta betyda?

Nyheten fortplantade sig kvickt till justitieminsistern i regeringsbyggnaden. Han och rikspolischefen stod i konstant förbindelse med fältet i Tierp.

När Tierps kriminalare kom fram till gården gjordes gipsavtryck av bilspåren
och som tur var fanns en övervakningskamera vid granngården. Tyvärr var de inte hemma så det fick vänta. Alla var nästan helt säkra på att vara mycket nära den försvunna.
Hur skulle detta sluta?

Medan gipset torkade i julihettan stod alla tysta och väntade. Tre poliser vände sig om på samma gång för de hörde ett hundskall långt långt borta.

Aha. Hon hade ju haft sin hund med sig, vad kan detta betyda? Är hunden i fara? Är det ett rop på hjälp? Men det låter ju som en hanhund , kanske en rottweiler sa den lesbiska polisen Turid, Jag hörde att kvinnan hade en vallhund en tik.

De andra poliserna slog dövörat till
och lyssnade efter andra ljudspår i omgivningen. Ulrik och Lasse Hoj gick ner mot hembygdsgården och blev till slut bjudna på kaffe av en fd spådam. Hon hade
tyvärr inget att tillägga.

Mörkret började att lägga sig. Kvällen blev sen. Kriminalen hade nu talat med alla hennes vänner och bekanta runt om i Sverige.
De på Gotland hade börjat söka på ön utifall att, och tre vänner i skåne hade ställt sig mitt på Öresundsbron och stoppade alla för att kolla.

När pressen fick nys om detta spred det sig även till Ölandsbron och Gotlands färjorna. Alla stoppade till slut alla och kollade i varandras bilar.Många nya relationer började på detta viset för att sedan förändra världen men det är en helt annan historia.

När fredagen blev till lördag hade ingen gått till sängs.
Det oförklarliga försvinnandet var en gåta.

Ett kuvert hade dykt upp. Överraskande nog kunde det vara kidnapparna eller varför inte kvinnan själv. En urdragen sida ur en bok där bara sidnumret 7 fanns k
var , var full av små krumelurer och i ena hörnet en karta. Ett USBminne låg i kuvertet.

Tierpskriminalaren och spaningschefen ringde rikspolischefen, som ringde justisteminisitern som redan hade Kungen och Runar Sörgard på en annan linje. Nyheten förbluffade!
Lappen faxades till Stockholm och alla höll andan.

Skulle detta visa sig vara svaret på frågan alla ställde sig? Var det en begäran om lösensumma? Skulle detta leda dit kvinnan var?

Tystnad föll över Sverige.

Efter tre timmar fick Jarl Alfredius på TV aktuellt ett särskilt uppdrag.
Han skulle presentera farvälfilmen från kvinnan.

Sverige bänkade sig framför tvapparater och internetskärmar. Mobilsändningar gick ut i alla nät.
Filmen som visades var grynig och liten. Där var hon!
Leende , rödhårig och med armen om en stor lurvighund,
satt hon i framsätet på bilen och vinkade mot alla.

Skakigt som det blev vände hon på den lilla kameran(mobilkameran?) för att visa en nästan osynlig väg in i grönskan.

Där ska jag in, mimade kvinna, ljudet hade inte kommit med, ja se så vackert, en egen väg dit ingen kan finna mig om man inte vill.

Svenska folket höll spänt andan framför filmen. Kvinnans tidigare bekanta,
kollegor och vänner såg på varandra och svalde. Skulle hon göra det?

Kvinnans film visade nu insidan av bilen , fullpackade med kassar och lådor, två katter och täcke och kudde. en tjock trave kollegieblock låg mot de tjocka böckerna.Man kunde inte se några boktitlar. Några verkade till och med ha biblioketets märkning kvar. Alla drog efter andan. Hon hade planerat detta och stulit böcker!

Filmen visade nu skogen igen men det var stört omöjligt att kunna se va
rt hon var. De gröna nyanserna skulle kunna finnas varsomhelst i Sverige.

Hon har ju bott på många ställen också sa Expressens redaktör Sven. Ja det har du rätt i, så hon vet nog vart hon ska.
Ja man önskar... David kom fram ur skuggan stod och såg på filmen med pressen. Alla såg så allvarliga ut så att han tystade av sig själv och märkte inte ens att han påbörjat en mening som ingen hade hört.

Det gröna på tvskärmen blev plötligt becksvart och tomt. Det brusade.Kontakten med kvinnan var bruten och ingen kunde riktigt ta sig för någonting.
'
Allt var totalt oförklarligt.


12 kommentarer:

marmoria sa...

O, Skimmer! Du är suverän. Jag skrattade högt. Precis lagom puls, inte flåsigt. Massor med guldkorn.

mysaan sa...

sv: Ett väldigt underligt mysterium hihi..

Herregud va spännande, kunde inte slita mig från läsandet. Verkligen jätte bra (:

Margareta sa...

Vilket flöde, jag blir alldelse matt. Av någon anledning får jag den känslan att den mystiska kvinnan är du!?
Roligt och fantasi så det stänker om det!!

skimmer sa...

ja detär jag...fnizz--

Fröken Johansson sa...

Oj, vad spännande det var. Kändes inte alls för långt som du skrev inne på skrivpuff. Jag blev så himla nyfiken på vem kvinnan kan ha varit som engagerade så många människor t.o.m. kungen.

Siestri sa...

Mycket fantasi verkar du ha, skrattade många gånger, speciellt fastnade jag för "fd spådamen".

Drumalex sa...

Är du på väg till skrivarstuga ute i skogen, du som bara vill vara ifred? Härligt myllrande text.

malix sa...

härligt roligt och så spännande denna texten säger mig att jag har saknat dig :OI

Lillemor sa...

Haha, den var ju underbar! Så bra att du är tillbaka. Jag älskar speciellt att Winnerbäck och TAW skrev en visa...Och kraften i texten. jag tänker: fasen också...jag vill jag med

skimmer sa...

JAPP SKRIVSTUGA BLIR DET TVÅ VECKOR...UTE I BUSCHEN..

Lillemor sa...

Men byta namn på din blogg? Apropå din kommentar alltså - jag gillar namnet och jag är inte säker att det är så negativt. Men det känner du förmodligen själv bäst. Glad att du är tillbaka, klappa Humla, hälsningar Putti Kraftfull;-) Jaa, det kanske vore bra, förresten?

skimmer sa...

Puttikraftfull skitbra!