fråga

Det var vår
skatorna byggde bo.
Det var den tredje dagen

Fråga

Maggie tvättade, tog sin ikeakasse fyllde den och kånkade den upp 100 meter till den gemensamma tvättstugan. Det var en evig tristess.
Såg en hundägare hon kände igen, vinkade inte, de var för långt bort och hon var omålad. Maggie hatade att träffa folk omålad. Om hon av misstag ändå gjorde det kände hon ett tvingande behov att snörvla lite och säga att hon hade influensan.bara så de inte trodde hon såg ut så här normalt.
Nu var det tvätttorsdag, så kallade hon det men det var inte alla torsdagar det blev gjort. Ibland hoppade hon bara över det. La sig i sängen igen eller i badkaret, sköt fram det.
Idag blev det gjort ivarje fall en omgång. sen fick hon se.

Väl hemma igen satt hon på te, smultron och Citron, det enda smak hon gillade på varma drycker. Sedan skulle det svalna ordentligt och på med is.Då kunde hon sitta nån timma framför tvn eller svtplay och dricka stora ljuvligt kalla glas av drycken.
Maggie tittade ut genom sovrumsförnster där hon visste skatorna byggt bo för att försöka se nåt. Nej de hade gömt det bra i år också. synd tänkte hon vore kul att kunna se de små.

Där gick grannen i 2 c förbi , kanske han kom från jobbet, han såg stressad o trött ut. Tur det inte var nåt jobba för mig idag tänkte Maggie.Jag hade inte pallat med de duktiga flickorna på kontoret. alltid redo att fjäska för chefen Carl.Gunnar.
Så skönt med semester. vårsemestern var bäst. Inga krav bara ledigt.
Ingen som ville mig nåt eller kom förbi. För det gör man ju inte nuförtiden bara dyker förbi nån och ringer på. allt ska smsas först. Och hon hade för långe sen skruvat av ringklockan.
Då fick hon vara ifred. Ingen ringde någonsin på och det fanns ju titthål om de gjorde det.
Skönt tänkte Maggie, mycket skönt att få vara ifred.
För jag behöver ingen.
Dagen blev kväll o tvätten blev klar.skönt det, sa Maggie till sig själv. nu kan jag ta kväll. Ska bara kolla fejan och knoppa.
Där blev hon kvar fram till tre på natten.
FRÅGA


Vid sju somnade hon. skatleken väckte henne. de brukade bli matade av grannen ovanpå så de levde om och skränade när det skedde.
Maggie låg kvar i sängen. Allt tyst igen.
Dagen låg tyst o tom framför henne.
?

Inga kommentarer: