I vissa situationer

Jag har lärt mig en del trix för att kunna klara av min svåra sociala fobi. Jag beställer mest över internet med hemkörning men ibland så måste jag ut och klippa mig, småhandla posta brev och sånt.
Jag låtsas. Ibland är jag en tung svår poet med vargskinnsmössa med stora fläppar, svart lång kappa och ibland även ditritad skäggstubb om jag vill verkligen vara ifred. Jag har gjort en fakekamera med en gammal pepparkaksburk i metall som jag klistrat på en nnnan mindre burk på som objekt.Ibland har jag en stor kamera på magen (fake), jultomtetröja och leker att jag är turist. Den använder jag mest nnär jag ska till storstan.Jag har på second hand köpt en babysele och satt i en  lilarosa barnoveralll  fullpackad med gamla singelstrumpor med hål i.Då leker jag småbarnsförälder med mycket viktigt gods som bara måste få sitta på bussen eller tåget och som bara måste tränga sig före i långa köer. Det funkar.
När jag är ute och cyklar låtsas jag, ibland men inte så ofta, att min cykel inte kan svänga så folk måste flytta sig men det vågar jag bara göra på soliga sommardagar med keps nerkörd över luggen så de inte ser mig när jag ropar "det går inte att svänga akta er!"
Talar även väldigt högt i ett par hörlurar om aktier och köpa bostadsrätt eller travsport och surdegsbak när jag verkligen behöver korsa en öppen plats eller gå förbi ett gäng människor.

6 kommentarer:

Jag Irrbloss sa...

Social ångest är inte kul. Men det här var kul skrivet! Bra!!

Ethel Hedström sa...

Skrivet med humor. Jag ler även om det är tragiskt.

skimmer sa...

tack

B i r g i t t a sa...

Ha ha ha - rolig text om ett svårt öde!

Kalle Byx sa...

Utan humor dör man.

Skymning sa...

Så himla roligt skrivet!! Tack för gott skratt :)