Ångra

Det ångar jag inte

Liten Fia satt i månskenet och såg på sina grannar genom en kikare. Hon var nattuggla och hade tröttnat på internets utbud av tv serier och streamade filmer. Fia längtade efter riktigt liv.
Backen framför deras bostadsrättföreningen gjorde det möjligt att se rakt in i några av lägenheterna. Berit med de fyra katterna satt nerkrypen i soffan med en stor skål med något hon mumsade på. Lasse och IngaLill kramades på balkongen. Allt var nersläckt i rödhåriga Ansgars fönster eller så var han bara inte hemma för ovanlighetens skull.
Fia tyckte det var rätt trivsamt ikväll. Lugnt liksom. Ingen visste att hon observerade dom.
Det rasslade till nere vid porten, det var Ola med motorcykeln som hade varit ute med sin lilla hund. Hunden var helt svart med en liten prick på hakan men det syntes inte i natten.Fia såg på när trapphuset lyste upp och det tillslut även tändes inne i hans rum.
Det var väldigt trivsamt.
Men Fia var lite spelfull ikväll. Hon vill gärna se något hända.Varför gör de inte något spännande någongång, klagande hon.Dansade nakna eller mördade någon och försökte gömma kroppen? Dags att påverka huset lite?
Man kanske skulle sätta upp en lapp i porten tänkte hon, det skulle vara en elegant sak att göra för att se vad som händer imorgon kväll. Det skulle bli varmt väder hela veckan så det behövde hon inte oroa sig för.
forts följer...


1 kommentar:

Kalle Byx sa...

Ja varför gör man inget...